Bekijk het overzicht

Ploegvoorstelling Ronde van Vlaanderen op Grote Markt met Studio Brussel

11 March 2017

De startplaats mag dan wel verhuisd zijn van Brugge naar Antwerpen, aan de massale interesse voor de Ronde van Vlaanderen vanuit binnen- en buitenland is weinig veranderd. Naar jaarlijkse gewoonte zullen meer dan 20.000 wielerfans vanover de hele wereld afzakken naar de start voor de laatste schouwing van de renners en de immer populaire startpresentatie. Die ligt dit jaar volledig in handen van Studio Brussel-presentatoren Stijn Vlaeminck en Linde Merckpoel.

Die eerste is niet aan zijn proefstuk toe. Sportjournalist en notoir wielerfan, Stijn Vlaeminck, mocht tijdens de teampresentatie op de Omloop Het Nieuwsblad al eens proefdraaien en deed dat met verve. Laaiend enthousiast reageerden wielrenners en de duizenden fans in 't Kuipke op de 'gepimpte' voorstelling met gepaste muzikale bijdragen van DJ Johnny DC (alias Jonas Decleer).

"De Ronde is de Rock Werchter van de wielerkoersen"

"Het idee om de teamvoorstelling van de Ronde van Vlaanderen duchtig om te gooien in vergelijking met de voorbije jaren, lag al een tijdje op tafel bij organisator Flanders Classics", vertelt Stijn Vlaeminck in HLN. "De proefversie tijdens de Omloop was al zo'n gigantisch succes, dat we nu full force kunnen gaan met de Ronde. Dat de organisatoren van de E3-Prijs Harelbeke het idee al volledig hebben overgenomen, is voor ons een groot compliment."

"De Ronde is de Rock Werchter van de wielerkoersen, dus zal elke ploeg zoals een muziekband zijn plaats krijgen op het hoofdpodium. Elk team wordt met een specifieke song verwelkomd", licht Vlaeminck al een tipje van de sluier op. Samen met collega Linde Merckpoel en Jonas Decleer (beiden Studio Brussel) zullen zij op 2 april alles in goede banen leiden: "Samen met Jonas verzorg ik de muziek, Linde gaat korte praatjes doen met de renners", aldus Vlaeminck in HLN.

"De renners zijn voor ons stuk voor stuk helden"

Wie de drie straks voor de microfoon zullen halen op de Grote Markt in Antwerpen: "Iedereen", klinkt het vol overtuiging bij Vlaeminck. "Het gaat niet om ons, maar om de deelnemers. Wij willen er alleen voor zorgen dat elke renner op een aangename manier geƫerd wordt. Voor ons zijn dat stuk voor stuk helden."

Meer informatie over de ploegvoorstelling op de Grote Markt van Antwerpen en het volledige programma vindt u weldra terug op de website.