Bekijk het overzicht

Papa belooft om tijdens de Ronde van Vlaanderen 2018 niet te drinken als hij rijdt

14 March 2018

Drinken en rijden, iedereen weet ondertussen wel dat dat niet samen gaat. Maar in de euforie van een heroïsch sportmoment zoals de Ronde van Vlaanderen durft dat verantwoordelijkheidsgevoel al eens te vervagen. Daarom sloegen de partners van de Ronde van Vlaanderen de handen in elkaar met de VSV die voor de bezoekers een Beloofd!-campagne uitwerkten.

Beloofd! is het nieuwe Vlaamse koepelconcept waarbinnen de VSV sensibiliseringscampagnes voor veilig verkeer voert. Op www.beloofd.be kan iedereen aan een geliefde beloven om zich veilig te gedragen in het verkeer. Tot nu toe werd er al campagne gevoerd rond de thema’s kinderzitjes en gsm-gebruik in het verkeer. Op 1 april zal er op www.beloofd.be een pagina in Ronde-stijl bijkomen voor de bezoekers van de Ronde van Vlaanderen 2018. Zij kunnen er aan hun vrienden, familie, kinderen… beloven dat ze die dag geen alcohol zullen drinken wanneer ze een wagen besturen. En ze kunnen die belofte delen op sociale media.

De campagne wordt ondersteund met communicatie vanuit de gemeenten en op de pendelbussen en met een actie van de VSV-vrijwilligers: ter hoogte van de pendelbussen aan Parking Plaza (Ronse), in de publiekszones van het Malanderpark (Ronse), aan de industriezone Bruwaan (Oudenaarde) en aan de publiekszone van de Kwaremont (Oudenaarde) zullen van ‘s morgens twee teams van in het totaal achttien VSV-vrijwilligers de aankomende supporters aanspreken over de actie. Ze zullen vragen dat de autobestuurders hun verantwoordelijkheid nemen om iedereen veilig terug naar huis te brengen door geen alcohol te drinken en dat te beloven op de Ronde van Vlaanderen-pagina van www.beloofd.be.

De autobestuurders die de belofte doen, krijgen een Beloofd-armbandje dat hen de ganse dag aan hun belofte herinnert. Bij hun terugkeer, kunnen ze zich bij de VSV-vrijwilligers laten testen door te blazen aan een  alcoholdetectietoestel (een snuffelaar). Wie negatief blaast, mag zijn gegevens achterlaten en maakt kans op een item uit de prijzenpot:

  • 2 VIP-tickets voor de wielerklassieker De Brabantse Pijl op 11 april, geschonken door Flanders Classics
  • 5 wielertruien van Flanders Classics, geschonken door Flanders Classics
  • 1 geschenkenmand, geschonken door de stad Ronse
  • 1 boek ‘20 Mythische Vlaamse bergen’, geschonken door de stad Oudenaarde
  • 1 boek ‘100 x De Ronde’, geschonken door de stad Oudenaarde