Bekijk het overzicht

Oudenaarde plaatst koersbeleving centraal tijdens de Ronde

16 March 2018

Op zondag 1 april ontvangt Oudenaarde als aankomststad voor het zevende jaar op rij de Ronde van Vlaanderen. Burgemeester Marnic De Meulemeester is verheugd dat Vlaanderens Mooiste opnieuw in zijn stad aankomt: “Met de verplaatsing van Dwars Door Vlaanderen naar de woensdag voor de Ronde, belooft het een vijfdaags wielerspektakel te worden.” Ook CEO van Flanders Classics Wouter Vandenhaute looft de samenwerking met de Oost-Vlaamse stad: “Zes jaar geleden zijn we in dit avontuur gestapt en ondertussen is Oudenaarde uitgegroeid tot dé wielerstad bij uitstek.” Beide partners hebben van alles in petto om de duizenden wielerfans een volledig weekend in de Ronde-sfeer onder te dompelen.

Vlakbij de aankomstlijn in de Minderbroederstraat komt opnieuw een publieksdorp, dat met 2000m² nog groter zal zijn dan vorig jaar. Het wordt een echte festivalweide met drank- en eetstanden,  kinderanimatie en grote schermen. Linde Merckpoel en Stijn Vlaeminck van Studio Brussel zullen er voor de ambiance zorgen. Voor het eerst zal ook het podium hier komen te staan, waar de winnaar en winnares zullen gehuldigd worden. Op die manier willen ze de koers nog dichter bij de mensen brengen en er een echt volksgebeuren van maken.

In aanloop naar de Ronde staan er nog heel wat activiteiten gepland. Op vrijdag is er de ‘Tour of Flanders Business Academy’, met gastspreker Lance Armstrong. Op zaterdagvoormiddag is er de ‘Family Ride’. Een volledig nieuwe fietstocht van 18km op maat van het hele gezin, gevolgd door een spetterend optreden van de KetnetBand. Daarnaast rijden 16.000 wielerliefhebbers de ‘We Ride Flanders’ cyclo en om 16 uur volgt de podiumvoorstelling van de Elite Dames op de Markt. Op zondagvoormiddag is er de Fan-ride en om 10u55 volgt het startschot van de 15e Ronde voor vrouwen. De ware apotheose is voor ’s middags met de aankomst van de vrouwen en daarna de finale van de mannen, die als absolute sluitstuk van het grootste Vlaamse wielerfestijn gelden.

 

  • © Digitalclickx © © Digitalclickx
  • © Digitalclickx © © Digitalclickx
  • © Digitalclickx © © Digitalclickx
  • © Digitalclickx © © Digitalclickx
  • © Digitalclickx © © Digitalclickx
  • © Digitalclickx © © Digitalclickx