Bekijk het overzicht

Ontdek de geheimen van onze klassiekers in ‘Onze Vlaamse Koersen’

27 February 2020

In het boek ‘Onze Vlaamse Koersen’ brengt Flanders Classics in samenwerking met vijf wielerauteurs de boeiendste verhalen en knapste beelden van z’n zes voorjaarsklassiekers. Het boek dat er kwam naar aanleiding van de 75e verjaardag van Omloop Het Nieuwsblad is vanaf vandaag overal te koop en zet niet alleen de openingsklassieker, maar ook Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en De Brabantse Pijl in de kijker. Daarnaast komt er ook een kinderboek en Ronde van Vlaanderen bordspel op de markt.

De openingsklassieker, Omloop Het Nieuwsblad, opent naar goede traditie de reeks van zes voorjaarswedstrijden voor Flanders Classics. Ook in 2020 is dat niet anders en dan viert die openingsklassieker bovendien z’n 75e verjaardag. Om dat te vieren bundelde Flanders Classics de krachten met wielerauteurs Geert Vandenbon, Mark Van Hamme, Stefaan Van Laere, Rik Vanwalleghem en René Vermeiren. Het resultaat? Een monumentale verhalenbundel vol boeiende verhalen en knappe beelden van de zes Flanders Classics voorjaarswedstrijden.

Onze Vlaamse Koersen, uitgegeven door Uitgeverij Lannoo, werd gisteren aan het grote publiek voorgesteld tijdens de openingsavond van de expo “Heeren, Vertrekt! In de Kop van de Koers”. Het boek ontrafelt de geheimen achter de klassiekers en vertelt de verhalen uit de geschiedenis van de zes legendarische wedstrijden. Er is speciale aandacht voor heroïsche ontsnappingen, dramatische valpartijen en triomfantelijke overwinningen. Wie dit boek niet wil missen, kan vanaf nu terecht in de boekenwinkels.

 

Kinderboek
De Ronde van Vlaanderen is voor groot en klein. Daarom brengt Terry van Driel met ‘De bidon van de Ronde van Vlaanderen’ een leuk kinderboek (vanaf 2 jaar) dat zelfs de kleinsten onder de wielersupporters meeneemt in het verhaal van Vlaanderens Mooiste. Het concept ‘koers’ wordt op een eenvoudige manier uitgelegd, in maar liefst vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Bovendien kunnen de kinderen op elke pagina op zoek gaan naar het figuur van dit verhaal, ‘de bidon’, wat het geheel een leuke interactieve dimensie geeft. Vanaf nu te bestellen op www.vandriel.be

 

Ronde van Vlaanderen bordspel
Voor wie liever niet leest, maar de Ronde van Vlaanderen met vrienden al spelend wil ontdekken is er nu ook het Ronde van Vlaanderen bordspel. In samenwerking met Sporza brengt Flanders Classics een gezelschapsspel op de markt waarmee je op een unieke manier koers beleeft. Doel van het spel is als eerste de streep te bereiken zonder al je energie te hebben verbruikt. Bovendien kan je niet alleen de Ronde van Vlaanderen op unieke manier ontdekken, maar zit ook Omloop Het Nieuwsblad opgenomen in deze box. Het bordspel is vanaf nu verkrijgbaar.

Gerelateerd nieuws