Bekijk het overzicht

Geen regen, wel een koude dag voor het peloton tijdens Vlaanderens Mooiste

1 April 2022

Dit jaar geen warme lentedag op 3 april tijdens de hoogmis van het Vlaamse voorjaar. De weergoden hebben beslist om er tijdens de Ronde van Vlaanderen een koude dag van te maken, met temperaturen die met het vriespunt flirten aan de start in Antwerpen. Nadien zal de temperatuur wel stijgen tot een achttal graden en zou de zon erdoor komen. 

Het peloton duffelt zich maar beter warm in tijdens de startpresentatie in Antwerpen want in de nacht van zaterdag op zondag duiken de temperaturen onder het vriespunt en ook tijdens de ochtend zal het niet veel warmer worden dan 1 à 2 graden. Wanneer de renners de Vlaamse Ardennen naderen, zou de zon wel beginnen schijnen en zal de temperatuur licht stijgen tot zo een 8 graden. De vrouwen zullen tijdens hun startpresentatie rond de middag in Oudenaarde dus meer geluk hebben, al blijft het wel bibberen.  

De renners en rensters blijven dit jaar tijdens de Ronde van Vlaanderen wel gespaard van regen en felle wind. Men voorspelt een droge dag met een lichte wind uit het noorden tot noordoosten. De laatste 8 kilometer richting Oudenaarde zal dus met een licht briesje in het nadeel afgelegd moeten worden. Op naar een zinderende finale waar de fans langs het parcours het helemaal warm van krijgen!  

Gerelateerd nieuws