Bekijk het overzicht

Flanders Classics steunt de Nationale Loterij in Grote Prijs Stig Broeckx

4 April 2019

 

Flanders Classics gaat voor de Ronde van Vlaanderen een extra samenwerking aan met de Nationale Loterij. Op zondag 7 april zullen de renners een wedstrijd in de wedstrijd rijden tijdens de Grote Prijs Stig Broeckx. De Nationale Loterij voorziet enerzijds het prijzengeld van 5.000 euro dat de winnaar aan een goed doel naar keuze mag schenken en stelt anderzijds ook 5.000 euro ter beschikking aan Stig Broeckx voor zijn goed doel. 

Bijna drie jaar is het nu geleden dat Stig Broeckx zwaar ten val kwam en in een coma belandde. Zijn lange en moedige weg in de revalidatie inspireerde de Nationale Loterij om tijdens de Ronde van Vlaanderen de moedigste Flandrien te kronen en zo ook een eerbetoon te brengen aan Stig Broeckx. Flanders Classics zet z’n schouders graag mee onder dit initiatief.

Het startpunt van de Grote Prijs Stig Broeckx zal in Kluisbergen liggen. Daar wordt de Van de Broektestraat aanstaande zondag voor één dag omgedoopt tot de Broeckxstraat. In de Broeckxstraat begint een traject van 4 km tot op de top van de Oude Kwaremont. Daar wordt de streep getrokken voor de Grote Prijs Stig Broeckx. De renner die als eerste de top van de Oude Kwaremont bereikt bij de eerste passage, wint de Grote Prijs Stig Broeckx.

De Nationale Loterij heeft 5.000 euro voorzien voor de winnaar, die op zijn beurt het prijzengeld aan een Belgisch goed doel naar keuze mag schenken. Daarnaast zal de Nationale Loterij ook Stig Broeckx  5.000 euro ter beschikking stellen om aan een goed doel te schenken. Met dit initiatief wil de Nationale Loterij een eerbetoon brengen aan Stig en alle andere mensen die bouwen aan de weg terug.

De Nationale Lotterij kadert dit project in haar maatschappelijk engagement. “Dankzij onze spelers kunnen we investeren in tal van maatschappelijke projecten met een humanitair, sociaal, sportief, cultureel doel”, klinkt het. “Deze actie past perfect bij de visie van de Nationale Loterij. Het leek ons niet meer dan evident om iets terug te doen voor Stig. We zijn dan ook zeer opgetogen dat Flanders Classics mee de schouders onder dit initiatief wil zetten”.

Gerelateerd nieuws