Bekijk het overzicht

Flanders Classics en Sportdienst Antwerpen organiseren mini-Ronde van Vlaanderen voor "de kleine Flandrien"

15 February 2018

De Ronde van Vlaanderen komt eraan, dé voorjaarsklassieker waar wielerfans al weken van tevoren over praten. Ook de kleine jongens en meisjes kijken uit naar de komst van hun wielerhelden. Flanders Classics en Sporting A, de sportdienst van Antwerpen, willen ook kinderen dichter bij het wielergebeuren brengen. In de week voor de Ronde organiseren ze drie mini Rondes van Vlaanderen in Antwerpen, de startplaats van de wielerklassieker. “We willen op deze manier de jongens en meisjes de kans geven om op een klein lokaal afgezet parcours zichzelf eens een echte flandrien te voelen”, luidt het bij Flanders Classics.

Het parcous zal volledig aangekleed zijn met een start- en aankomstboog, banners en vlaggen. Ook een omroeper zal van de partij zijn om de kinderen volledig onder te dompelen in de fiets- en wielerwereld. Om de beleving nog te versterken zullen Flanders Classics en Sporting A alle materialen en aspecten van een wielerwedstrijd laten zien. Elementen die aan bod zullen komen zijn fietsen, kledij, helmen, schoenen, een musette, sportvoeding, wagens waarin de ploegleiders rijden tijdens de wedstrijd, vrachtwagens die het fietsmateriaal vervoeren, een rennersbus, een mobilhome waarin renners zich klaarmaken, een wagen van een koersdirecteur, een neutrale wagen etc. Wie weet komt er zelfs een echte profwielrenner opdagen!

Het evenement is bedoeld voor leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar. Zij kunnen hun Ronde van Vlaanderen rijden op maandag 26 maart 2018 in Merksem, dinsdag 27 maart 2018 in Borgerhout of donderdag 29 maart 2018 in Wilrijk. “Met dit initiatief willen we ruim 1000 leerlingen bereiken. Het is een uitgelezen kans om de Belgische wielerploegen en wielerwereld tot bij de kinderen te brengen”, besluit Flanders Classics.