Bekijk het overzicht

Flanders Classics en Çois Cycling lanceren exclusieve Ronde van Vlaanderen-collectie

10 March 2020

Flanders Classics en Çois Cycling Legacy, producent van kleding voor op en naast de fiets, bundelen de krachten. Samen brengen ze een exclusieve kledinglijn op de markt, gekoppeld aan de Ronde van Vlaanderen. De collectie bevat onder andere T-shirts en sweaters voor groot en klein.

Çois Cycling, het merk dat genoemd is naar ex-profrenner en -sportbestuurder François Cools, is al langer kledingleverancier van menig wielerliefhebber. In samenwerking met Flanders Classics, organisator van de Ronde van Vlaanderen, brengt het nu een casual kledingcollectie uit waarin de hoogmis van het Vlaamse wielervoorjaar centraal staat.

Tom Cools, oprichter van Çois Cycling en kleinzoon van François: “Ik wou al langer een collectie als eerbetoon aan de Ronde uitbrengen en vind het een hele eer om nu samen aan dit project te kunnen werken. De Ronde van Vlaanderen is voor mij niet enkel Vlaanderens Mooiste, het is ook één van de mooiste eendagswedstrijden ter wereld. Een mythische wedstrijd, die met de epische passages over de Muur van Geraardsbergen, de Oude Kwaremont en de Koppenberg telkens weer voor een mix van drama en geluk zorgt. En de beleving langs het parcours, die is echt uniek!”

Duurzaamheid

Bij de productie van de collectie gaat heel wat aandacht naar duurzaamheid. Tom Cools: “We vinden het belangrijk zo duurzaam mogelijk te werken. Zo is de hele collectie gemaakt van organisch katoen en gebeurt de productie in de beste werkomstandigheden. Al onze producten dragen dan ook de juiste ethische labels. Ook bij de verkoop proberen we het milieu zo weinig mogelijk te belasten, bijvoorbeeld door de bestellingen in volledig composteerbare verzendzakken naar onze klanten op te sturen.”

De items uit de collectie zijn te koop op www.coiscycling.com en bij een aantal van de Çois verdelers. 

Gerelateerd nieuws