Bekijk het overzicht

Duurzaam en veilig naar de Ronde van Vlaanderen dankzij een globaal mobiliteitsplan

25 March 2019

Op zondag 7 april 2019 vindt de 103e Ronde van Vlaanderen plaats. Een hoogdag voor menig wielerliefhebber.

Om ervoor te zorgen dat het verkeer in de streek rond Oudenaarde niet strop komt te zitten is een mobiliteitsplan uitgewerkt. Hierbij wordt volop ingezet op verkeersmanagement en het weren van autoverkeer in de binnen de driehoek Oudenaarde – Kluisbergen - Ronse. De Provincie Oost-Vlaanderen, legt samen met organisator Flanders Classics in samenwerking met De Lijn gratis pendelbussen in om de bezoekers vanaf publiekparkings naar de zone Oude Kwaremont – Paterberg, Kruisberg – Hotond en de aankomstzone in Oudenaarde te brengen.

“De Provincie Oost-Vlaanderen wil met duurzame mobiliteitsalternatieven helpen de mobiliteitsknoop in de aankomstzone van de Ronde van Vlaanderen te ontwarren" zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor mobiliteit. "De pendelbussen zijn hiervan een mooi voorbeeld, maar ook zeker onze fietssnelwegen. Specifiek de F45 -de fietssnelweg van Gent naar Oudenaarde- brengt je comfortabel en veilig ter plaatste.”

Autovrije zone en gratis pendelbussen

De zone Oudenaarde – Kluisbergen – Ronse wordt tussen 9 en 19.30 uur zoveel mogelijk autovrij gemaakt. Aan de rand komen er pendelparkings van waaruit pendelbussen de bezoekers naar de publiekzones brengen.

"Net als andere jaren legt De Lijn pendelbussen in van Oudenaarde, Ronse en Ruien om toeschouwers vlot en veilig naar de beste plekken langs het parcours te brengen", aldus Dirk Busschaert, directeur Operaties De Lijn. Hier vind je meer info

De stad Oudenaarde biedt hiernaast ook gedurende het volledige weekend van de Ronde van Vlaanderen shuttlebussen aan in het centrum van de stad. Deze hebben haltes in Prins Leopoldstraat, Site Santens, Sint-Jozefplein, Parking NMBS (voorkant), Jacob Lacopsstraat, Achter de Wacht en het Jezuïetenplein.

Alle info over de bereikbaarheid, route en mobilitieit vind je hier.

 

Duurzaam en veilig naar evenementen

Deze aanpak van de mobiliteit tijdens De Ronde kadert in het provinciaal beleid rond duurzame mobiliteit in het kader van gebiedsgerichte werking. De Provincie Oost-Vlaanderen neemt initiatieven die de bereikbaarheid en toegankelijkheid van evenementen op bovenlokaal niveau verbeteren. Daarnaast bevordert ze ook het gebruik van collectief vervoer als een waardevol vervoersalternatief dat betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen. Met dit initiatief wil de Provincie Oost-Vlaanderen benadrukken dé fiets en wielerprovincie te zijn.

Centraal aanspreekpunt

Het centrale aanspreekpunt voor alles wat met mobiliteit tijdens de Ronde te maken heeft: algemeen infonummer: 078 05 10 80.

Riet Gillis Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen

Francis Oosterlinck dienst Mobiliteit, Provincie Oost-Vlaanderen

Eva Roels stad Oudenaarde

Persdienst De Lijn Oost-Vlaanderen

Nicolas Denys organisator, Flanders Classics

Gerelateerd nieuws