Bekijk het overzicht

Cancellara: "Ik was zo dicht bij het absolute record"

3 April 2016

“Het is moeilijk te zeggen of ik blij ben of niet. Op het einde mag ik misschien wel blij zijn”, aldus de Zwitser die tweede eindigde. “Ik was zo dicht bij het absolute record. Natuurlijk wou ik deze koers voor de vierde keer winnen. Het was immers mijn allerlaatste deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Na de emotionele start was het volledig focussen geblazen op de finale. We kenden met de ploeg ook veel tegenslag. Ik hoorde driemaal een fietswissel voor Jasper Stuyven."

"Ik zag Benoot en Van Avermaet vallen. Het was hectisch. Op den duur was iedereen naar mij aan het kijken. Ik reed zo hard ik kon en deed er alles aan om sterk te finishen. Toen Michal Kwiatkowksi ging met Peter Sagan zat ik wat te kijken. Ik zag hen vertrekken en wachtte net iets te lang om te reageren. Ik verloor zo de koers wellicht. Maar ik hoopte dat nog andere renners zouden werken en dat ook zij gekomen waren om te winnen. Peter legde daar de basis van zijn zege. Ik was van dan af op achtervolgen aangewezen en kon toen nog bij Sep Vanmarcke aansluiten. Ik hoopte dat we alsnog de kloof zouden dichtrijden op Sagan maar daar slaagden we niet in.

"We deden ons best maar dat was blijkbaar niet voldoende. Ik heb een goede voorbereiding gehad op deze koers. Vandaag moet ik mezelf niets verwijten. Sagan was nu eenmaal sterker. Volgende week is er Parijs-Roubaix. Ook daar kan ik een vierde keer winnen. Maar dat is volgende week. Eerst herstellen van deze koers.”

Bron: www.sportwereld.be

Foto: © Photonews

Gerelateerd nieuws