Mobiliteit & Toegankelijkheid

Ronde Van Vlaanderen 2022: hoe kom je er?

Kom je op zondag 3 april naar de Ronde? Bekijk dan op deze pagina hoe je het beste naar Antwerpen (Grote Markt) of Oudenaarde (Mindersbroedersstraat) komt. De organisator Flanders Classics legt samen met de Provincie Oost-Vlaanderen, de stad Oudenaarde, gemeente Kluisbergen, de stad Ronse en De Lijn gratis pendelbussen in om de bezoekers vanaf de treinstations en publiekparkings naar de zone Oude Kwaremont – Paterberg, Kruisberg – Hotond en de aankomstzone te brengen.

Tijdens het weekend van 2 en 3 april staat Antwerpen helemaal in het teken van de Ronde van Vlaanderen. Je kan best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar Antwerpen komen. Komt je toch met de auto, dan raden we je aan om op één van de P+R's aan de rand van de stad over te stappen.

Slim naar Antwerpen tijdens het weekend van de Ronde? Bekijk hier hoe je het parcours van de Ronde vlot kan bereiken.

Kom je naar de Ronde in Oudenaarde? Te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer raak je het vlotst tot in Oudenaarde. Door de finish in de Minderbroedersstraat is de mobiliteit in Oudenaarde grondig verstoord. Meer informatie over mobiliteit in Oudenaarde vind je op www.derondeinoudenaarde.be

Kom je supporteren op de Paterberg, Oude Kwaremont of andere hellingen in de buurt van Oudenaarde? Ook dit jaar zet De Lijn pendelbussen.

Alle info over de pendelbussen vind je in onderstaande rubrieken

 

Ook dit jaar kunnen de supporters in regio Oudenaarde gebruik maken van een gratis pendeldienst. 

Pendelbus A (Oudenaarde: Kwaremont / RVV-straat) 

van 10.00 tot 13.15 en van 17.45 tot 20.00 uur

De ritduur vanaf A6 De Bruwaan naar de eindhaltes Kwaremont/RVV-straat bedraagt zo’n 25 minuten.
De eerste heenrit vertrekt om 10.00 uur aan de Bruwaan, de laatste vertrekt er om 13.15 uur.
De laatste terugrit vertrekt om 20.00 uur aan de halte A1 (RVV-straat).

Klik hier voor een plannetje van de pendelbus A (Oudenaarde).

 

EXTRA:

Treinreizigers die afstappen aan Oudenaarde Station kunnen via de achterkant van het station de dichtstbijzijnde halte Shopping Center bereiken. Ga naar rechts en volg de voetweg Eine. Sla linksaf in de Lindestraat en volg tot aan de Gentstraat.

Wil je afstappen in Kerkhove? Neem dan pendelbus B richting Ruien.

Ook dit jaar kunnen de supporters in regio Oudenaarde gebruik maken van een gratis pendeldienst. 

Pendelbus B (Ruien - Kwaremont / RVV-straat):

van 10.00 tot 13.15 uur en van 17.45 tot 20.00 uur

De ritduur vanaf de halte B4 in Ruien (pendelbus B) naar de eindhaltes Kwaremont/RVV-straat bedraagt ± 12 minuten.

De eerste heenrit richting Kwaremont vertrekt om 10.00 uur aan de halte B4 in Ruien. De laatste heenrit vertrekt er om 13.15 uur. De laatste terugrit richting Ruien vertrekt om 20.00 uur aan de halte B1 RVV-straat.

Klik hier voor een plannetje van de pendelbus B (Ruien).

 

OPGELET
Wil je van Ruien richting Ronse (of in omgekeerde richting) reizen? Dan hoef je niet over te stappen! De voertuigen rijden verder dan de haltes Kwaremont/RVV-straat.

Ook dit jaar kunnen de supporters in regio Oudenaarde gebruik maken van een gratis pendeldienst. 

Pendelbus C (Ronse - Kwaremont / RVV-straat):

van 10.00 tot 13.15 uur en na aankomst van de trein om 13u50 aan het station van Ronse en van 17.45 tot 20.00 uur

Elke ± 7,5 minuten stopt er een bus aan de haltes. De ritduur vanaf de halte C3 Klijpe Kerk (pendelbus C) naar de eindhaltes Kwaremont/RVV-straat bedraagt ± 13 minuten.

De eerste heenrit richting Kwaremont vertrekt om 10.00 uur aan de halte C3 Klijpe Kerk. De laatste heenrit vertrekt er om 13.15 uur. De laatste terugrit richting Ronse vertrekt om 20.00 uur aan de halte C2 RVV-straat.

Klik hier voor een plannetje van de pendelbus C (Ronse).

 

OPGELET
Wil je van Ruien richting Ronse (of in omgekeerde richting) reizen? Dan hoef je niet over te stappen! De voertuigen rijden verder dan de haltes Kwaremont/RVV-straat.

De NMBS zet dit jaar opnieuw extra treinen in om je vlot tot in Oudenaarde te brengen. Daarnaast is er ook een uitgebreid aanbod om met de vaste dienstregeling tot aan jouw bestemming te geraken. Reis vlot tot in Antwerpen, Oudenaarde en Ronse. 

Vanuit Brussel-Zuid neem je elk uur om 21 voor het uur de trein tot in Oudenaarde met de trein richting Kortrijk. Terugkeren kan opnieuw elk uur met de trein richting Brussels Airport-Zaventem om XXu31. Reis je vanuit Kortrijk naar Oudenaarde? Neem dan elk uur om XXu11 de trein richting Brussels Airport-Zaventem. Terugkeren kan met de trein richting Kortrijk om XXu31. 

Vanuit Gent-Sint-Pieters neem je de trein richting Ronse. Check de dienstregeling van de NMBS om te ontdekken hoelaat jouw trein precies rijdt. Terugkeren kan met de trein richting Eeklo of Gent-Sint Pieters. Die rijdt elk uur op 14 na het uur, en om 18u50 i.p.v. 18u14. 

Plan jouw reis! 

Wie met een caravan of mobilhome naar de Ronde komt, kan terecht op een mobilhomeparkings. 
Opgelet: het gaat om privé-initiatieven. De organisatie is niet verantwoordelijk voor de uitbating van deze parkings. 

Omgeving Oude Kwaremont

Bed and Breakfast 't Juiste Verzet
Annie Vermeulen
Broektestraat 11 (Oude Kwaremont)
9690 Kluisbergen
Belgium

VOLZET

 

Omgeving Paterberg

Dirk Lambrecht
Keuzelingsstraat 12
9690 Kluisbergen

VOLZET

 

We zorgen ervoor dat de Ronde Van Vlaanderen zo toegankelijk mogelijk is voor wielerfans. Dus ook voor bezoekers met speciale wensen en behoeften. Hiervoor werken we samen met Inter, om de beleving voor mensen met een beperking zo optimaal mogelijk te maken.

Waar zorgen we voor?

  • Een voorbehouden zone aan de start ter hoogte van 't Steen in Antwerpen met toegankelijk sanitair dichtbij en zicht op een groot scherm
  • Een rolstoelpodium bovenop de Oude Kwaremont met parking dichtbij, toegankelijk sanitair en zicht op een groot scherm
  • Inter-vrijwilligers die zorgen voor onthaal en assistentie aan deze zones. 

Heb je een beperking en wil je van deze voorzieningen gebruik maken? Mail dan naar thomas.desmet@inter.vlaanderen en geef aan welke voorzieningen je wil gebruiken op welke locatie. Wil je ook een parkeerplaats, dan stuur je ook de nummerplaat van je wagen mee. Inter bezorgt je dan vooraf alle informatie en documenten. 

De parkeerplaatsen aan de Oude Kwaremont zijn intussen volzet.