Bekijk het overzicht

Flanders Classics zet schouders mee onder inclusie-initiatieven met Special Olympics Belgium

8 April 2022

Vandaag werd op het driedaagse European Cycling Coach Seminar van Special Olympics bekendgemaakt dat Flanders Classics samen met Special Olympics Belgium de handen in elkaar slaat om meer evenementen voor SOB-atleten op de kalender te zetten.  

Flanders Classics wil samen met Belgian Cycling en Golazo reeds bestaande wedstrijden toegankelijk maken voor SOB-atleten door wedstrijden voor die atleten aan reeds bestaande wedstrijden te koppelen en demonstraties te integreren in bestaande evenementen. Daarmee krijgt Special Olympics Belgium meer bekendheid en wordt de drempel tot inclusie van de 20 000 atleten niet enkel in de sportwereld, maar ook in het dagelijks leven, verlaagd.  

CEO van Flanders Classics Tomas Van Den Spiegel is enthousiast over het project: “We zijn bijzonder trots om dit initiatief mee te ondersteunen. Afgelopen zondag konden we nog zien hoe koers Vlaanderen en bij uitbreiding BelgiĆ« in de ban houdt. Met initiatieven als deze waar inclusie centraal staat, krijgt iedereen de kans om dat stukje sportieve cultuur dat zo eigen is aan onze maatschappij niet alleen te beleven, maar er ook zelf echt van te proeven. We kijken er alvast naar uit om ons steentje bij te dragen en onze mooie sport zo toegankelijk te maken voor iedereen.” 

Gerelateerd nieuws