Bekijk het overzicht

Rivera wint Vlaanderens mooiste na zinderend slot

2 April 2017

Coryn Rivera heeft de Ronde Van Vlaanderen gewonnen bij de vrouwen. De renster van won een spurt van een beperkte kopgroep nadat vier koplopers in het slot gevat werden. Lotte Kopecky eindige als eerste Belgische op een vijfde plaats, Jolien D’Hoore kende een offday. Rivera is de eerste Amerikaanse winnares van de Ronde, ze volgt op de erelijst de Britse Elizabeth ‘Lizzie’ Armitstead op.

De koers kende een lange aanloop. De eerste hellingen en kasseistroken brachten geen vuurwerk, integendeel. Op een zeldzame poging na waren er geen aanvallen te melden. Het was wachten op de Muur vooraleer de wedstrijd openbrak. Rozanne Slik (Sunweb) zorgde voor de eerste goede aanval. Ze kreeg 1’40”, maar na een tegenaanval van Elise Delzenne (Lotto Soudal) schoot het peloton in actie.

Ondertussen waren er al de eerste signalen dat Jolien D’Hoore (Wiggle) niet haar beste dag kende. De Belgische ging zelfs om drinkbussen en overlegde met ploegmaat Longo Borghini. Dat werd duidelijk toen de koers helemaal openbrak op de Kanarieberg. Een groep van 30 rensters ging ervan door, D’Hoore was niet mee.

Lotte Kopecky was wel mee, maar moest passen toen Anna van der Breggen (Boels-Dolmans) aanging. Die kreeg Elisa Longo Borghini (Wiggle) en Kasia Niewadoma (WM3 Energie) en Annemiek van Vleuten (Orica) mee. Die vier reden kregen maximaal 35 seconden en leken stand te houden, maar in de slotkilometer kwam de achtervolgende groep aansluiten, we kregen een sprint met vijftien vrouwen. Rivera toonde zich daarin de snelste, voor Elvin en Blaak. Van Vleuten werd vierde, Kopecky knap vijfde.

Al het nieuws over de Ronde van Vlaanderen vind je hier terug. (via Sportwereld)

Foto: © Photonews

  • © Photonews © © Photonews