Ga direct naar de inhoud
Zondag 3 April 2016
13e Ronde Van Vlaanderen
Nog 51 Dagen

Elite Vrouwen

Ronde van Vlaanderen voor vrouwen live op televisie

01 Februari 2016

Wielerfanaten over de hele wereld mogen zich stilaan klaarmaken voor een memorabele editie van de Ronde van Vlaanderen op 3 april 2016, een dag die ongetwijfeld de geschiedenisboeken zal ingaan. Flanders Classics en de Vlaamse Radio- en Televisieomroep (VRT) willen nu al, 62 dagen voor de Ronde, een mijlpaal toevoegen aan de historische 100e bladzijde van “Vlaanderens mooiste”.

Lange solo van Longo Borghini, D’hoore leidster in Wereldbeker

05 April 2015

OUDENAARDE – Elisa Longo Borghini is de eerste Italiaanse op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. De 23-jarige renster van Wiggle-Honda won de twaalfde editie na een solo van zo’n dertig kilometer. Haar ploeggenote en Belgische kampioene Jolien D’hoore was op bijna driekwart minuut de snelste van de eerste achtervolgende groep. De winnares van de Ronde van Drenthe wordt ook opnieuw leidster in de Wereldbeker.

Emma Johansson krijgt groen licht voor de Ronde

03 April 2015

Emma Johansson staat zondag wel degelijk aan de start van de ronde van Vlaanderen. Welgeteld 19 dagen na haar val in de Novilon Cup, waarbij ze een sleutelbeenbreuk opliep, kreeg ze vanochtend in het ziekenhuis bij een laatste controle van de dokter de toelating om van start te gaan.

Lees meer (op nieuwsblad.be)

Emma Johanson:"Misschien toch in Ronde"

25 Maart 2015

Emma Johansson gaat misschien toch van start in de Ronde van Vlaanderen volgende zondag. De Zweedse liep tien dagen geleden een sleutelbeenbreuk op maar het herstel verloopt vlotter dan verwacht.

Lees meer (op nieuwsblad.be)

Laatste editie

 1. 1 Elisa Longo Borghini
 2. 2 Jolien D'Hoore
 3. 3 Anna Van Der Breggen
Herbeleef vorige editie

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 5 overwinningen
 2. 2 3 overwinningen
 3. 3 1 overwinning
   nog 51 dagen en het is zover!
   Flanders Classics