Ga direct naar de inhoud
Zondag 3 April 2016
13e Ronde Van Vlaanderen

Elite Vrouwen

Bekendmaking parcours Ronde van Vlaanderen 2017: start in Antwerpen en terugkeer naar de Muur van Geraardsbergen.

17 Juni 2016

Antwerpen vormt de komende vijf jaar het nieuwe openingsdecor van de Ronde van Vlaanderen. Wielerfans mogen zich vanaf 2017 bovendien opmaken voor een wederoptreden van de Muur van Geraardsbergen die voor het eerst sinds 2011 opnieuw in het parcours is opgenomen. Het pleit wordt mogelijk opnieuw beslecht op de Oude Kwaremont en de Paterberg, vooraleer de winnaar van “Vlaanderens Mooiste” net als vorig jaar gekroond zal worden in Oudenaarde.

Reactie Armiststead: "Was vrij zeker"

03 April 2016

In een millimetersprint klopte Lizzie Armitstead haar medevluchter Emma Johansson op de meet in Oudenaarde. De Engelse wereldkampioen was na afloop dan ook dolgelukkig met haar zege in "Vlaanderens Mooiste".

Lizzie Armitstead wint Ronde van Vlaanderen voor vrouwen

03 April 2016

De Britse Elizabeth Armitstead (Boels Dolmans) heeft zondag de dertiende editie van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen (WorldTour) gewonnen. De wereldkampioene was na 141,2 km met start en aankomst in Oudenaarde in een sprint met twee sneller dan de Zweedse kampioene Emma Johansson. De Nederlandse Chantal Blaak vervolledigde het podium.

Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gratis te bekijken via livestream

01 April 2016

Het vrouwenwielrennen zit meer dan ooit in de lift. Met vrouwelijke toppers als Lizzie Armitstead, Amy Pieters, Elisa Longo Borghini of Jolien D'Hoore is de vrouwenkoers aantrekkelijker dan ooit. In samenwerking met Proximus wil Flanders Classics een voortrekkersrol spelen om het vrouwenwielrennen naar een nog hoger niveau te tillen. Tijdens de Ronde van Vlaanderen voor elite vrouwen zullen de liefhebbers dan ook volledig aan hun trekken komen.

Laatste editie

 1. 1 Lizzie Armitstead
 2. 2 Emma Johansson
 3. 3 Chantal Blaak

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 5 overwinningen
 2. 2 3 overwinningen
 3. 3 2 overwinningen
   De 258 km staan op de teller!
   Flanders Classics